De Rolf Benz bank RB 50: het jubileum pronkstuk

In deze bank zijn 50 jaar ontwikkeling in stijl en ervaring vereeuwigd. De RB 50 toont als een klassieke, elegante opstelling en heeft prachtige details: fraaie koffernaden en een nieuwe soort gevouwen, doorgestikte naad. De RB 50 is winnaar van de Interior Innovation Award 2015 en nominee voor de German Design Award 2015

De zittingopbouw is bijzonder comfortabel. Men heeft terug gegrepen op de traditionele, ambachtelijke stofferingstechnieken en deze verder doorontwikkeld. Een hoogwaardige ondervering met singels is aangebracht; hierop zijn interactieve no-sag veren bevestigd welke bedekt worden door een hoogwaardige deklaag van koudschuim die weer afgedekt wordt door een staafvezelmat met pockets. Daarmee wordt het een zachte bank die tegelijkertijd prima ondersteunt.

Als bankbreedten zijn mogelijk: 212, 233 of 254 cm. De bank is vrijstaand maar ook als combinatie- of hoekbank verkrijgbaar en is ook beschikbaar als fauteuil. De zithoogte is 41 of 44 cm en de zitdiepte is 59 of 70 cm. U kunt kiezen voor een pootuitvoering in gelakt zwart, gelakt parelmoerzilver of glanzend chroom.

Optioneel:

  • een innovatief rugmechaniek om traploos van de zit- in de relaxstand over te gaan; hiervoor wordt gebruik gemaakt van een nieuw type gasveer waardoor slechts weinig kracht nodig is om de rug te verstellen. Het ruggedeelte wordt bovendien bij verstellen 12 cm langer.
  • een kussen in twee verschillende hoogten verkrijgbaar, aanvullend op de steun van de rugleuning. Het kussen beschikt over een traploos verstelbaar mechaniek waardoor het verandert in een zeer functionele hoofdsteun.

Made in Germany.

UITPROBEREN?

Bank RB 50 is te ervaren in de showroom van Speksnijder Interieurarchitectuur in Bergambacht.